Jelenlegi hely

Egyéni fejlesztés

TesztjeinkKarrier- és utánpótlás tervezésBeillesztés, integrálásEgyéni fejlesztésCsoportos fejlesztésTeljesítmény menedzsment Kiválasztás és munkakörelemzés
 
A szervezeten belül az egyes munkatársak általában nem azonos sajátságokkal rendelkeznek –mindenkinek vannak erősségei, és persze fejlesztendő területei is – ugyanakkor a szervezet egésze mindig a legnagyobb hatékonyság elérésében érdekelt. Ehhez továbbra is az egyéni jellemzők jelentik a kiinduló pontot éppúgy, ahogy a beillesztés és a teljesítmény-menedzsment témakörében is, de ezekre alapozva már az egyéni képességek, adottságok kibontakoztatása, illetve kiépítése kerül középpontba.
 
Az egyéni fejlesztési tervek hatékony kialakításához elengedhetetlen az aktuális személyes adottságok pontos feltérképezése, hiszen csak ezek ismeretében jelölhetők ki a legfontosabb, elsődleges prioritást élvező fejlesztendő kulcsterületek.
 
Az egyéni fejlesztés módszere többféle lehet, akár coachingról, akár személyes tanácsadásról van szó, mind arra keresi a választ, hogy hogyan lehet megtalálni azt a „modus vivendi”-t, mely az egyén aktuális helyzetéből – reális és teljesíthető célokat, illetve időhatárokat kitűzve – egy minőségileg jobb, hatékonyabb végcélhoz eljuttatja. Fontos hogy a fejlesztésből mindkét fél – az egyén és a szervezet is – egyaránt profitáljon, és ennek érdekében pedig kölcsönösen fektessenek be ebbe a folyamatba (időt, pénzt, energiát).
magyar